logo

Despre mine

Mihai Gagiu

Fotograf profesionist & designer

Despre mine

Salut, eu sînt Mihai Gagiu, am 40 de ani și iubesc. Îmi iubesc soția, Raluca, și pe fetița noastră, Sara. Ne-am cunoscut acum 21 ani. Eram niște copii. Bine, și acum sîntem. Copii cu copil :)) Chiar, odată mi-a spus un client, după ce ne-am reîntîlnit ulterior, că prima lui reacție cînd m-a văzut a fost "ah, ce-i cu puștiul ăsta, el o să ne facă pozele?". Din fericire, s-a liniștit la scurt timp după ce am făcut cunoștință.

După aproape un an de relație, eu și Raluca ne-am mutat împreună. Eu la ea. Apoi ea la mine. Apoi eu la ea. Am tot făcut schimb :)) Pînă cînd ne-am așezat la casa noastră, în 2010. În decembrie 2016 am devenit Finally Mr. & Mrs.!

Principalul motiv pentru care sînt fotograf de evenimente este că îmi plac oamenii. Și pentru că am avut curajul să-mi transform pasiunea în meserie. Dar nu aș vrea să vorbesc foarte mult despre fotografie acum. Vreau să-ți spun despre mine și ce-mi place. Cînd eram mic, îmi plăcea să desenez. Și să ascult muzică. Îmi puneam la pickup discurile cu Queen aproape zilnic, înainte să plec la școală. Ai mei au văzut că am talent la desen și au decis că mi-ar prinde bine și ceva studii, așa că m-au înscris la un cerc de Bandă Desenată și Artă Decorativă la Palatul Copiilor. După ceva vreme, am lăsat creionul pentru mouse și m-am angajat încă de la 19 ani. Am început la Centrul Român de Comerț Exterior, ca tehnoredactor al unei publicații. Apoi au mai urmat și alte joburi, operator DTP și graphic designer. Nu am schimbat multe locuri de muncă, am avut doar 3 angajatori în toată cariera mea de 13 ani.

Spuneam că-mi place muzica. Nu prea pot lucra fără. Îmi place să descopăr muzică bună. Îmi mai plac serialele. După ce termin cu editarea foto, seara, de cele mai multe ori ne așezăm pe canapea și ne uităm la un episod, două. Avem o grămadă de seriale care ne plac. Mai nasol e cînd ele se termină :) Ne place să mergem la concerte. Să dansăm. Să ne simțim bine. Ne place să călătorim, să vedem lumea. Să ieșim în oraș, să ne plimbăm, să savurăm o mîncare sănătoasă, o limonadă sau un vin bun. Îmi place să joc fotbal, să fac mișcare.

Editez fotografii aproape zilnic. Nu există zi să nu am chef de ele. În paralel cu asta, ascult muzică sau învăț despre fotografie. Fie podcasturi audio, fie tutoriale video sau diverse workshopuri.

Revenind la viața de familie, fetița noastră s-a născut cu o zi înainte să împlinesc 30 de ani. A fost cea mai emoționantă zi din viața noastră. Pentru că s-a născut cu hipoacuzie profundă bilaterală, am început o campanie caritabilă pentru a strînge banii necesari pentru un implant cohlear. După doar o lună și un pic, încheiam campania cu succes. Apoi am dat startul unei Expoziții Foto Caritabile - prin intermediul căreia am cunoscut foarte mulți fotografi și oameni extraordinari -, adică ceream fotografiile unor artiști români, iar eu le printam, le înrămam și le vindeam în scop caritabil, pentru a ajuta și alți copii cu problema Sarei. Timp de un an de zile, ăsta a fost jobul meu, practic. Primeam indemnizația de la stat de creștere copil, aveam grijă de Sara acasă și mă ocupam de tablouri. În cifre, expoziția a însemnat o colecție de 250 de fotografii disponibile, 13 cazuri medicale, donații de cîte 1.500 lei/copil. Pentru că trebuia să mă întorc la serviciu, nu am mai putut să mă ocup de expoziție. Și atunci am luat o decizie. Decît să mă întorc la fostul job, unde condițiile nu mai erau aceleași... am decis să-mi transform pasiunea în meserie. Nu prea am spus nimic despre fotografie în toată descrierea asta, dar a fost și este printre marile mele pasiuni de mult timp. Mi-am cumpărat primul aparat acum mai bine de 10 ani, și-mi plăcea să fotografiez foarte mult, atît cît aveam timp. Așa că acum lucrez în weekenduri fotografiind evenimente.

Cu prietenie, Mihai

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co